Καταπολέμηση Τερμιτών | Sustainable Pest Control

 
Η μεγάλη καταστροφική δύναμη των τερμιτών οφείλεται στην αδηφαγία και την αφθονία τους από πλευράς ατόμων. Οι μικρές κοινωνίες τους μπορεί να αριθμούν χιλιάδες ενώ οι μεγάλες εκατομμύρια άτομα. Το κύριο θρεπτικό συστατικό των υλικών που καταναλώνουν είναι η κυτταρίνη, η οποία είναι το πιο κοινό συστατικό της φύσης.

Προληπτικά μέτρα απο την Sustainable Pest Control (SPC)

Κατά την τοποθέτηση των πατωμάτων πρέπει προηγουμένως να ψεκάζεται το δάπεδο και τα στηρίγματα του με κάποιο υπολειμματικό σκεύασμα. Μετά την τοποθέτηση ξύλινων τμημάτων ή κατασκευών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται για την επάλειψη τους βερνίκι που να περιέχει το παραπάνω σκεύασμα. Επιπλέον είναι σημαντικός ο κατάλληλος σχεδιασμός των κατασκευών ώστε να περιορίζεται η έκθεση του ξύλου σε υγρασία.
 

Τερμίτες – Εντοπισμός και Ανίχνευση

 
Mικρές τρύπες στο έδαφος γύρω από τις κατοικίες, θρυμματισμένοι σοφάδες, φουσκωμένες πόρτες ή πατώματα, μικροί σωροί από πτέρυγες τερμιτών και χωμάτινοι κατά μήκος των σωληνώσεων κλπ. αποτελούν δείγματα προσβολής τα οποία ανιχνεύονται κατά τις τακτικές επιθεωρήσεις των επιστημόνων της SPC.

Στην Sustainable Pest Control με έδρα στο Κορωπί και υποκατάστημα σε Γαλάτσι και Κυκλάδες (Άνδρος, Νάξος), κατά τη διάρκεια της αυτοψίας χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας μεθόδους 3D IMAGING SENSORS για τoν εντοπισμό προσβολών από τερμίτες, είτε είναι στο σπίτι σας είτε σε εμπορική ιδιοκτησία. Η ανίχνευση με αισθητήρες τριών σημείων 3-points (θερμότητας – ραδιοκυμάτων RF – υγρασίας) είναι η πιο προηγμένη μέθοδος εντοπισμού τερμιτών στον κόσμο και το απόλυτο εργαλείο για επιθεωρήσεις τερμιτών. Είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να επιβεβαιώσει την παρουσία τερμιτών χωρίς να χρειάζεται φυσική διείσδυση στους τοίχους, τα δάπεδα ή τις οροφές και χωρίς να μετατοπίσει τη δραστηριότητα τους.

 

Τερμίτες – Καταπολέμηση Τερμιτών

 

Μέθοδος επενδύσεως Trap-Treat-Release (TTR)

 
Είναι μια τεχνική που στηρίζεται στην κοινωνικότητα των τερμιτών και στη μεταφορά της δραστικής ουσίας σε ολόκληρη την αποικία. Η μέθοδος της TTR είναι αυτή που σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία σε προσβολές τερμιτών σε όλο τον κόσμο.

Το σκεύασμα που εφαρμόζουμε στην Sustainable Pest Control στη μέθοδο ΤΤR χρησιμοποιεί μία προηγμένη μη απωθητική (μη ανιχνεύσιμη) τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως οι τερμίτες δεν μπορούν να το δουν, να μυρίσουν, να γευτούν και γενικότερα να το αντιληφθούν. Αντίθετα, έρχονται σε επαφή, το λαμβάνουν και το διαμοιράζουν. Όταν οι τερμίτες καταναλώνουν το υλικό στο οποίο έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα πεθαίνουν. Αλλά το σκεύασμα δρα και δια επαφής και δεδομένου ότι οι τερμίτες δεν μπορούν να αντιληφθούν την παρουσία του, έρχονται σε επαφή μαζί του ενόσω συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. Κάθε φορά που ένας τερμίτης λαμβάνει δια στόματος ή έρχεται σε επαφή με το σκεύασμα, μπορεί να γίνει φορέας, μεταφέροντας το σε άλλους τερμίτες με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Αυτοί οι τερμίτες, με τη σειρά τους, αποτελούν δευτερογενείς φορείς, και καθώς θα συνεχίζουν τις συνήθειές τους, μεταφέρουν το σκεύασμα, με τον ίδιο τρόπο, σε άλλους τερμίτες της αποικίας και επειδή είναι βραδείας δράσης, κάθε τερμίτης έχει αρκετό χρόνο να το διασπείρει.

Αυτή η μοναδική σπειροειδείς διαδικασία που λέγεται φαινόμενο «ντόμινο» (“Transfer Effect”), καθιστά το σκεύασμα εξαιρετικά δραστικό κατά των τερμιτών. Είναι μέθοδος φιλική προς το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων και κατοικιδίων, επειδή χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες σκευάσματος. Η ποσότητα της δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται, εφαρμόζεται μόνο στον οργανισμό – στόχο (τερμίτες) περιορίζοντας την έκθεση σε αυτό, οργανισμών μη στόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την εξειδικευμένη σελίδα μας για τα ξυλοφάγα έντομα (Σαράκι - Τερμίτες)...

Δίνουμε εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής μας.
 
 
 
 
 
ΓΕΩΓΡ. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 
Η SPC εξυπηρετεί όλη την Αττική
Για υποκαπνισμούς (σιλό, έντομα αποθήκης, ξυλοφάγα έντομα) σε όλη την Ελλάδα
 
 
 
ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
 

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Άμεση εξυπηρέτηση από εξειδικευμένους επιστήμονες Γεωπόνους, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με δωρεάν αυτοψία
 
 
 
EΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
 

EΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 
Επειδή η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας ειναι υποχρέωση όλων μας αλλά & άτυπος δείκτης του πολιτισμού μας, η SPC υπόσχεται μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα έπειτα απο κάθε υπηρεσία